Over 'monks' en 'monkeys'
Blijf op de hoogte en volg Desiree
01 November 2007 | Thailand, Lopburi
Over de reis heb ik niet veel te vertellen, die was lang en saai. Mijn hotel was (nog) niet van plaggen, maar een behoorlijk dure (9 euries) airco kamer, met eigen douche en toilet! :) En ja, Gabe, ik ben hier nu echt, niet jaloers zijn allemaal, gewoon die energie gebruiken om zelf ook te doen! :)
"De hele wereld wordt mijn vaderland" (vrij naar Erasmus)
Zo, mijn avontuur begon dus op Khoa san road, (de schrijfwijze en uitspraak van het Thai wordt voortdurend niet consequent gebruikt) eerst maar een duik in t zwembad, goed voor de warme spieren.
Daarna ben ik naar het huis van Jim Thompson gegaan; hij was een Amerikaan, die na de oorlog zich vestigde in Bankok en enorm veel heeft betekend voor de handel en vervaardiging van Thaise zijde. (vooral na de film " The king and I", moet je gaan zien dus!) In 1967 is hij tijdens een trip in Maleisie op onverklaarbare wijze verdwenen. Er is nooit meer iets van hem teruggevonden. Zijn huizen zijn musea geworden.
Interessant, voor een middag :)
Ik besluit nog een nacht te blijven en morgen naar Lopburi (de stad van de apen) te reizen.
Er moet natuurlijk ook gegeten worden, en ik zou niet stoer zijn als ik het thaise eten niet eet. Dus zoek ik de stalletjes op (ja, bange poeperds, ik kijk eerst even of de afwasteil wel door de beugel kan) en schuif aan bij de Thai.
Vriendelijk glimlachend werk ik de toch wel erg spicey gerechten naar binnen. Het is effe zweten, maar dan heb je ook wat!:) Ze vinden het leuk, die " Farang" in hun midden, ik ga me nu al een beetje een local voelen.
Ook in het verkeer, loop ik heel zelfverzekerd rond, ik wuif de tuk-tukkers glimlachend weg en steek brutaal mijn hand op als ik oversteek. Ik vergeet alleen steeds dat het verkeer links rijdt, dus je moet beginnen met brutaal naar rechts te kijken!!
Maar goed, op naar Lopburi dus. Naar het station Hua Lampung neem ik de bus, die met de open ramen, je kunt zelfs van de stank, de warmte en de drukte genieten, als je de tijd en de wil maar hebt. Wat een chaos! Dat kan alleen maar minder worden.
Op het station ontmoet ik twee meisjes, Lise uit Frankrijk en Karolien uit Duitsland: zij reizen samen en we kletsen honderduit over van alles:zij hebben met meervoudig gehandicapten gewerkt, Karolien is leraar, Lise woont in Bordeaux, dat alles schept een band dus. Jammer dat zij in Ayuthaya uitstappen, maar ze zullen uiteindelijk ook naar Chang Mai gaan, dus ik zie ze nog wel.
Omdat de trein verlaat is, kom ik pas laat in Lopburi aan. Het is al donker, maar als ik in mijn hotel ben ingecheckt, wil ik toch die apen nog zien.
In een steegje zitten ze. Het aantal is gelijk aan de gehele Indochinese bevolking!" Ik had toch nog een kaneelbroodje? " Ik geef het aan een klein aapje......Het hele volk staat op!!!
Gelukkig kan ik nog lekker hard rennen :):)
Morgen naar Chang Mai met de nachttrein, want 1 dagje apen is wel genoeg.
(zie filmpje, als t op deze pc lukt)
XXXX
Dee
02 November 2007 - 08:18
Ilona:
Hoi lieve tante De,
Wat een geweldige vehalen allemaal. Doe de aapjes de groeten.
Knuffel Ilona -
02 November 2007 - 08:36
Martin:
doe je het wel rustig aan; neem voldoende tijd en rust. je bent immers een reiziger en geen toerist ;-) -
02 November 2007 - 08:53
Els:
net snel gelezen, ga zo door!!! wij gaan "simpel" nr Brussel, doei,doei,doe goed woordje voor Barca...vanmijmaggie... maar....
Dikke kus!! -
02 November 2007 - 09:41
Gerry:
Hi zus! Stoer! We genieten van de verhalen. Ik weet dat het nogal een last is om elke dag te schrijven maar weet dat het wordt gewaardeerd aan het thuisfront. Speciaal leuk om kleine thaise trivia te leren. (Had nog nooit van Jim gehoord!) Niet rustig aan dus, er op uit en laat ons weten wat er gebeurt! Uitrusten kan je altijd nog, straks terug in Berkel! (Wij moeten ten slotte ook hard werken ;-) )
Groetjes, dikke kus en "keep those stories going!" -
02 November 2007 - 11:31
Sofie:
oh en jij hebt apen al meteen! ik ben al 3 weken opzoek naar die stomme beesten. vat dat smsje niet verkeerd op , ben gewoon mijn ding aan het doen, ben niet voor niks in mijn eentje naar de andere kant van de wereld gereisd.
trouwens, "De hele wereld wordt je mijn vaderland", je kan wel zien dat jij uit een lerarenfamilie komt ;)
kus, je dochter -
02 November 2007 - 11:58
Corrie:
hoi De
Als ik twintig jaar jonger was zou ik er ook over gaan denken om te gaan
maar het is heerlijk om te lezen wat je allemaal beleeft zo zijn we toch een beetje bij je
geniet maar lekker!!!!!
liefs corrie -
02 November 2007 - 12:14
Rob:
Desiree, je geniet er flink van. Overigens is het hier ook heel erg leuk hoor. -
02 November 2007 - 13:06
Wendy:
Nog maar een paar dagen aanwezig, en nu al volop in het gesetteld....
Als 'Farang' lekker pittig eten, het verkeer trotseren en de bussen al helemaal eigen gemaakt! Heel veel plezier! -
02 November 2007 - 14:09
Marijke En Peter B:
Bedankt voor de felicitatie. Ik heb je bericht gelezen. Wat spannend allemaal en ik kan me voorstellen dat je helemaal gek wordt van alle nieuwe indrukken. Tot de volgende keer. Kusjes Marijke
Ben het helemaal met Ger eens. Blijven schrijven en vooral over dat soort 'weetjes'. Ik dacht dat ik in die ene aap Roy Makaak herkende maar dat bleek toch niet zo te zijn. Als je was gaan zingen hadden ze je vast een do-re-mi-farang genoemd. Of gewoon hun vingers in hun oren gestopt. We blijven je volgen. Veel plezier nog en we kijken nu al uit naar het volgende bericht en foto's.
02 November 2007 - 14:23
Roy:
Sawadee De,
Fantastisch al die verhalen van jou zowel als die van soofje!Zie veel weer aan m'n ogen voorbij trekken.Zou graag met je meetrekken,maar ja, daar zal je wel geen behoefte aan hebben!Geniet ervan,sla het op in je herinnering, dan kunnen we het ooit eens op een regenachtige dag op de Franse camping terug halen.
Groetjes ,Beppie en Roy. -
02 November 2007 - 14:31
Ankie:
Zo Farang, als je zo door gaat ben je volgend jaar hier een Farang!Hoe is het weer bij je. Hier is het lekker. Lekker nat. Beetje miezel lekker temperatuurtje. Kortom voor het weer hed je niet hoeven blijven.En tennissen komt er ook niet van.
Als je de dag doorbrengt heb je dan de hele tijd je rugzak bij je of is je "hotel"zo te vertrouwen dat je het daar kan laten? Ik lees het wel weer. Leuk om je stukjes te lezen deetje. Groetjes. -
02 November 2007 - 16:44
Nic:
Geweldig...ik zie het al helemaal voor me hoe jij dacht ' lief te kunnen knuffelen met 1 aapje' . PS: mocht je nog een lama tegenkomen, geen gekke bekken trekken, want ze spugen echt. -
02 November 2007 - 16:52
Gerard En Lenie.:
Hallo Dees, wat heb je al veel beleefd in die korte tijd.Fijn dat je zo geniet.Wij kijken uit naar je volgende verhaal lfs. -
02 November 2007 - 17:33
Sandy Romy En Jay:
Hey De,
Klinkt allemaal helemaal geweldig voor een simpele inwoonster van Wateringen, wat een geweldige ervaringen al in die eerste paar dagen. Vind het leuk om te lezen, ga vooral door met vreselijk genieten van al het moois.
Veel liefs,
Sandy Romy en Jay -
02 November 2007 - 17:44
Kees En Lidy:
wat zal jij veel meemaken leuk hoor groetjes en tot het volgende bericht. -
02 November 2007 - 18:33
Ingrid :
Ha, die Dee
Alsof je er al een hele tijd zit, al veel gezien en gedaan. Volop aan het genieten.
Geloof Rob nou maar niet die zegt dat het hier ook zo heel erg leuk is. Let op het tijdstip dat hij dat schrijft; vrijdagmiddag 13.14 uur. Meestal zit ie rond die tijd in te dutten achter z'n bureau op de Beeklaan. (gekheid)
Neem de lekkerste Thaise recepten mee dan kunnen we die uitproberen.
Genietse verder.
02 November 2007 - 21:33
Vicky:
Blijf zo schrijven. Vind het leuk om zo je verhaal te lezen en op de hoogte te blijven van wat je daar doet en ziet.
Enne...Niet stiekem zo een aapje meenemen voor sofie -
02 November 2007 - 23:25
Allerliefste:
Ik ben dit keer een beetje laat met mijn reactie, maar als vrijgezel ga je pas slapen als je alle sterren hebt geteld. Leuk het verschil in verhalen tussen sofie en jij. Ik ben blij dat je geniet. Wees wel voorzichtig met die apen. ( ik ben tenslotte wel zuinig op je ) Thuis gaat alles prima, simpel, weinig woorden nodig en toch loopt alles soepel. Tim heeft een nieuwe play station gekocht ( ik geef toe dat het het erg mooi is ) dus die hoor ik voorlopig niet meer.
Geniet, be good and if you can't be good be careful.( had ik nog niet tegen jou gezegd. )
Kussen -
03 November 2007 - 07:32
Jacqueline:
hoi Dee,
Wat een ervaringen al deze eerste week!
Ik vind je zo stoer!
Geniet!
JacqXX -
03 November 2007 - 10:55
Alex:
Ha De,
Was al lang op de hoogte van je plannen en ik benijd je als een gek. Ik kan me heel veel voorstellen van de ongelooflijke indrukken en ervaringen die je opdoet. Fantastisch. Volgens mij doe je het heel goed en nu je er toch bent: niet te kalm aan doen, er helemaal voor gaan, schiet foto's als een gek, maar om je mannetje te memoreren: be careful! Ik kijk uit naar je volgende belevenissen.
Groet, Alex -
03 November 2007 - 15:09
Lise And Karolin:
Hello Desiree! We are in Sukothai today. Tomorrow we will leave for Chiang Mai. We will be in the Holiday Garden Guest House . Our trek starts the 5th november and we will come back the 7th. We booked the trek in TAT. But we will leave Chiang Mai the 9th.
It would be nice to see you again!!!
Lise and Karolin -
04 November 2007 - 13:28
Astrid:
Deesje, je bent er. ik ruik en voel de hitte die je beschrijft.
Pas op dat je niet op een aap gaat lijken want waar je mee omgaat ......
Kus.