Afzien in de jungle

Blijf op de hoogte en volg Desiree

07 November 2007 | Thailand, Chiang Mai

Bedankt lui, voor alle tips, ik zal dus helaas nog zeker 3 maanden langer moeten blijven!!

Terug in Chiang mai ( de Thai zijn heel consequent in het inconsequent gebruiken van de Engelse taal!)van een tracking van twee dagen.
(nou maar hopen, dat het leuk genoeg voor Jenski :p)
Kapot ben ik, ben zo blij dat ik niet zo stoer was drie dagen te doen!
Maandag was ik om 9 uur 'ready to go', ik had er zin an! Maar pas om 1 uur waren we, 9 jonge knullen en ik, opgepropt in een Songteaw, na een lange warme rit, met wel 4 tussenstops: vreemdelingenpolitie, inlaadplaats voor de Brazilianen, een markt om toiletpaper in te slaan (erg belangrijk volgens de vreemdelingenpolitieagent), en nog iets onduidelijks, eindelijk bij de olifanten. Daar begon onze track; ritje op de rug, geen hol aan en zielig, maar goed. Na wat gehobbel, doen we een lunch (bordje Pad Thai met vers fruit in een junglehut)en dan op weg.
Mijn god wat een werk! We lopen 2 uur lang berg op en op en op en op, er lijkt geen eind aan te komen!!
(net geen huilmoment, Janski)
De 4 Brazilianen zijn gewend aan het klimaat en zo jong, dat ze, net als kleine kinderen, let maar 's op, altijd maar aan t rennen zijn. Dan zijn er 2 Engelsen, Tom en Thomas, die zijn wel aardig, leuk om mee te kletsen en ook leuk omdat ze ook af en toe op mij wachten ;)
Dan zijn er nog 4 Fransen, die alleen met elkaar praten en geen woord Engels spreken. Het fijne van dat groepje is dat er een Sissy is, die achter mij blijft; zo'n type die bijna jankt omdat er geen warm water is, de pitjes uit zijn meloen haalt en voortdurend kijkt, alsof hij nodig moet poepen, maar de trekker niet weet te vinden!
Nou, DIE IS HIER OOK HELEMAAL NIET!
Ons onderkomen bestaat uit een uit bamboepalen opgetrokken hut, met bamboemuren en bamboevloeren. De douche is natuurlijk koud en een gat is het toilet, de vloer is van aangestampte aarde waar varkens, kippen, hanen, veel hanen, gynese biggetjes, kuikentjes, honden en kindjes op rondrennen.
Ik ga bij de spelende kinderen kijken. Hun vrolijkheid is opvallend, ze voetballen of spelen met een puppie of alleen met bladeren, maar ze bruisen van vrolijkheid.
Ik durf af en toe niet te kijken als ze de wankele ladders op en af klauteren , maar de moeders (of zijn t oma's? ik zie namelijk geen jonge vrouwen) maken zich niet druk. Ze zijn bezig met koken, vegen of masseren van toeristen.
Als er zo'n kleintje dan om hun nek vliegt, kietelt ze het en zingt een stukje en gaat gewoon weer verder. Zo simpel. Ze komen nooit beneden! Ik vraag me af of ze gelukkig zijn, kan dat als je niet beter weet? Of weten ze wel beter?
Er is geen elektriciteit, maar er is houtvuur waarop water voor de koffie gekookt en de toast geroosterd wordt. En er zijn kaarsen, veel kaarsen. Maar het wil maar niet gezellig worden, Sissy zit om half 7 uur al te knikkebollen en de Franse en Brazilianen blijven in hun eigen taaltje babbelen. Als Tom en Thomas dan ook nog 's aanschuiven bij onze Ronnie (gids)om opium of andere shit te proberen, haak ik af, dan maar vroeg slapen.
Nou, nou, nou, wat een kou! En wat is een matje van bamboe hard! Ook zijn er wel 15 haantjes die om het hards op steeds een andere tijd, kukelen. Ik heb horen vertellen dat dat speciaal voor de toeristen is, zo weten ze wanneer het 'uit de veren' is in hun eigen land :)
Maar goed, niet zeuren, ik heb wel met 9 jonge kerels geslapen ;) ;)(wink, wink, say no more....)
Vandaag gaan we die kloteberg natuurlijk helemaal af en af en af! Het is niks dat Sissy weer achter mij is, maar hij heeft zo geen motoriek, dat ik bang ben dat hij mij als vangnet gaat gebruiken.
Na een lekker watervalletje en nog effe doordouwen, zijn we klaar met lopen.
Raften!! (Sissy wordt alweer groen, net iets minder groen dan ik)
Gelukkig valt t mee, het is leuk. Maar ik ben nu wel effe klaar hoor, na nog een warme rit in die Songteaw, ben ik blij dat ik weer 'thuis' ben! Lekker luxe:)
Je begrijpt wel dat ik mijn dag af heb gesloten met een heerlijke oilmassage!!!!
(een wijntje, proost Leen, en een sigaretje, sorry)
Morgen (en overmorgen en over-overmorgen??) effe rustig aan.....

Over verjaardagen en andere feesten gesproken:
Martijn en Koosje van harte gefeliciteerd!
Ook Bep en Loek van harte met jullie 60-jarige bruiloft, ik hoop dat het een mooi feest was.
Mutsjes, bedankt voor de foto's. We'll meet in Barca!!(als ik dan niet al op reis ben:)
Kus voor mijn trouwe fan en schoonzus Ria! (ik ben nog aan t restylen en je staat er alweer!!)

XXXX
voor allemaal
Dee

• 07 November 2007 - 07:27

Ria:

hy Deetje, heerlijk je weer gelezen te hebben, bij die 9 mannen had ik nog zo iets van daar wil ik bij zijn, maar verder lezend haakte ik toch af. Geweldig wat je allemaal beleefd. Het feest van mijn ouders was een dag om nooit te vergeten, ze hebben een prachtig feest gehad. Rust maar lekker even uit en dan er weer voor gaan. Sofietje net ook gelezen en die gaat ook lekker door. Lees je weer, kus van je schoonzus.

• 07 November 2007 - 09:15

Janny En Ed:

En wij maar denken dat wij interessante vakanties hadden, als we een mooie kerk bezochten of een hevige hagelbui hadden op de camping. Schitterende ervaringen doe je op, je bent een ander mens als je terug bent. Enne...als je je beter thuis voelt op een aangestampte vloer, een gat als toilet enz....Ben is nog steeds aan het verbouwen thuis, dus het kan nog!

• 07 November 2007 - 10:27

Tim:

Hey Moeders,

Het zijn allemaal wel projecten he die je uitvoert. Doe maar ff een paar dagen rustig aan, dan ga ik eens bij AT5 kijken wat ze voor me hebben :). Betaal dan maar even gewoon die 10 euro meer en neem een lekker warm bubbelbad ofzo! Ik lees je snel weer. x

• 07 November 2007 - 11:48

Peter B:

Vanochtend zat ik in een warme bus tussen 10 jonge knullen en een blonde dame uit Holland. Jammer dat je me niet hebt gezien. Ik liep berg op en op en op en op. Ik kreeg het er gewoon warm van. Daarna sliep ik in een bamboehut en zag vrolijke kindjes en oude vrouwen. Jammer dat er geen Thaise schonen waren. Daar dacht ik wel aan, eerlijk gezegd. Zonder te slapen, voelde ik het harde bamboematje en dito vloer. Daarna gleed ik een berg af en af en af. Ik hoopte niet dat Sissy me op mijn nek zou springen. Ik zat al klaaar om hem op te vangen. Ik hoorde gestommel achter me en toen ik me omdraaide bleek Marijke achter me te staan in plaats van Sissy. Ik moet bekennen dat ik daar wel blij mee was. Zij ook al hier!!?? Langzaam keerde ik terug uit mijn ochtenddroom, liep mijn eigen berg af die we meestal gewoon 'de trap' noemen en stapte onder mijn eigen waterval. Jeetje Deetje, ik had je tocht al lezende meebeleefd!! Toen ik me dat een paar minuten later, opgedroogd en aangekleed, realiseerde nam ik een bakkie thee daar waar jij een wijntje nam, deed mijn jas aan, stapte in mijn auto en verdween in de kille, grauwe, grijze en natte ochtendnevel op weg naar mijn werk. Weer niks te beleven vandaag. Alleen maar saaie, vergaderende ambtenaren die soms over hun, in vergelijking met jou, even saaie vakantie in Thailand praten.
    Blijf zo leuk schrijven en geniet ook een beetje van de rust.

• 07 November 2007 - 12:49

Gabe:

Vind het zoekplaatje een beetje moeilijk, maar ik ga toch voor 1 van de mannen met een dekentje om. Puur en alleen om het feit dat mocht ik ooit Tijn op de bank aantreffen met een plaidje om zijn ruggetje ik het alsnog direct uitmaak.... Plaidjes zijn alleen voor Oma's en zwangere vrouwen. Nu ik nogmaals naar de foto kijk ga ik voor meneer met de baard. De ander lacht te vrolijk. Sissy vind thais eten vast ook heel eng.
    Kussss

• 07 November 2007 - 14:35

Pee:

Het lijkt mij de enige andere vrouw, dus die rechts achter die met het plaidje. Hoe dan ook, het moet ergens op de voorgrond zijn, want ik neem toch niet aan dat je er gezellig bij in de buurt gaat zitten eten.
    Je hebt wel een beetje een harige arm gekregen sinds je in Th bent. groeten uit Ti.

• 07 November 2007 - 15:24

Ankie:

Ik ga voor degene naast jou. Ik denk dat hij zo tegen je opkijkt dat hij zelfs aan tafel bij je blijft. Je boft wel zeg zoveel mannen. Echte kerels hoor.
    Deetje ik geniet van je verhalen ga zo door. Ik lees ook Sofie. Ik weet niet of ze dat vervelend vindt dat iemand die ze amper kent haar story leest maar ik vind het erg leuk. En ik ben vooral van de poep en pies verhalen maar dat mag wel wat meer. Dus doe je best je hebt toch genoeg wcpapier nu? Groetjes

• 07 November 2007 - 17:13

Allerliefste:

pffff, volgens mij zijn het allemaal sissy's. Echte mannen zitten in Holland. Een mooi avontuur, maar ik zou er niet twee per week plannen. Ik hoop dat de voorzieningen in het olifantenkamp beter zijn, want daar moet je twee weken blijven. Wel gaaf dat je de humor er in houdt.
    Ik heb de wc pot al weg laten halen en morgen wordt het gas afgesloten. Dan voel je je toch weer thuis als je thuis bent.
    Thuis gaat alles prima. Ik ben vandaag live op radio 1 geweest in een interview van de vpro. was wel leuk om te doen, maar leven als een bn'er is best wel zwaar.
    Blijf genieten en pas goed op jezelf.
    kussen

• 07 November 2007 - 18:18

Ingrid En Ton :

Ha die Dee.
    Wat een belevenissen, schitterend. Ik geniet van al je verhalen en foto's. Neem inderdaad effies rust, laat je lekker verwennen voordat je aan de olifanten begint.

• 07 November 2007 - 18:29

Ook Een Man:

Oh Oh, wat vinden we met ons allen toch Desiree zo stoer, en zo goed, en wat beleeft ze toch zulke mooie en spannende dingen. Maar de echte held werkt de hele dag, met veel verantwoordelijkheid, in een nieuwe baan, komt laat thuis, kookt nog voor zijn kind, runt het huishouden, regelt de verbouwing, moet doodvermoeid nog verplichtingen nakomen in het tennis en biljarten, sleurt zich naar de sportschool enz. enz.
    Meer hulde aan Ben in al ons commentaar s.v.p.

• 07 November 2007 - 18:37

Ben:

Dank je wel andere man

• 07 November 2007 - 18:53

Saskia Van Der S.:

Hoi Dee,

Je boft maar wel weer met al die lekkere jonge dingen. (grapje) Hou vol en geniet ervan. Heel veel groetjes van Saskia en in het bijzonder van Vincent.

• 07 November 2007 - 19:36

Janski:

Mijn hemel Desidee die Ben komt aandacht tekort, daar zullen wij verandering in aanbrengen, maak je geen zorgen, tkomt goed.Bij jou gaat tie lekker heb ik het idee, op die rare sissy na dan, zulke luitjes moet je mijden, je hebt er alleen maar last van!!!! verder alles zijn gangetje, wat somber nov.weer, wees maar blij dat je weg bent, o ja, naast de wijze Thai spreuken, heb ik er ook nog wel een paar..... "Jezelf toestaan gelukkig te zijn, is de grootste wijsheid die er is!!!!" nou vooruit, eentje nog....."Goede vrienden zie je niet.
    Zij staan achter je"
    Mooi toch die polderspreuken.
    Nou meid, dit was tie weer, dikke knuffel, ook voor de Ollie,s.

• 07 November 2007 - 19:43

Kees En Lidy:

Desiree veel sukses bij de olifanten en een stormgroet van ons

• 07 November 2007 - 20:03

Roy En Beppie:

Ha, die stoere Dee! ja, ja, zo'n tracking weet wat, maar je beleeft weer heel wat toch? Voor ons zitten er toch heel wat bekende ervaringen bij, alleen hadden wij bij terugkomst altijd wel een lekker l, b, en b! (ik maak je niet jaloers) wij genieten van de verhalen van jou en van je meisje, en je eigen Ben ook nog gesproken maar die maakt het best! Let verder goed op jezelf en neem het er af en toe lekker van! ...volgens mij kijkt Sissy net om brrrr!!
    Liefs Roy en Beppie

• 07 November 2007 - 22:29

Ed:

Geheel eens met "ook een man". Ben, als ik jou was zou ik ook een website openen op Waarbenjij.nu met als titel "De sleur van het huishouden en overige rompslomp" en daar iedere week je spannende belevenissen vertellen. Ik zal daar zeker op reageren.

• 08 November 2007 - 05:24

SOOOOOOOOOOFIE:

hahaha, ik denk dat sissy de allervoorste is want die kijkt alsof er op het moment van de foto ontzettend nodig een bruine trui moet breien. leuk verhaaltje moeders, ik ga op weg naar krabi jahoee :)

• 08 November 2007 - 09:32

PeterB:

Weet je zeker dat ze niet allemaal Sissy heetten?
    Tip voor de naam van een nieuwe website:
    DaarBenik.nu

• 08 November 2007 - 10:12

Dineke:

Ha die Desiree,

harstikke leuk om je verhalen te lezen. Om sommige stukjes moet ik hard lachen........je vermaakt je volgens mij prima! Gaaf hoor en vooral dapper.
    Nog veel fijne weken, ik blijf in ieder geval je stukjes lezen, of ik terug mail, weet ik niet, want zo interessant is het hier nu ook niet bepaald.
    Hou je haaks!

• 08 November 2007 - 19:52

Gerard En Lenie:

Wat een leven! Slapen op een bamboematje in de kou tussen al dat pluimvee en die varkens. En dan ook nog die was!!!???

• 09 November 2007 - 08:32

Astrid:

Ha die Dees. Maar dat is toch leuk bergjes op op opopopopopop. kun je eindelijk een keer op conditie van ons winnen.haha. Gelukkig mocht je ook weer naar beneden. Niet verkeerd zo'n hut vol mannen. is mij nog nooit overkomen. maar moet je daar voor naar Thai? ja he.
    Nou Dees neem je rust en daarna weer vrolijk verder.Lieve groeten.